Bloomberg: Agrokor će ponovo pokušati preuzeti Mercator

Bez autora
Sep 11 2012

Agrokor bi ponovno mogao "oživjeti" planove za kupnju Mercatora kako bi proširila tržište na još dvije zemlje Europske unije te ostatak Balkana. Agrokor je u veljači odustao od kupovine Mercatora. Ipak, Todorić je i dalje vrlo zainteresiran za kupovinu dionica Mercatora. Slovenska tiskovna agencija neslužbeno je doznala početkom kolovoza kako se raspisuje novi natječaj za kupovinu dionica Mercatora. Akteri su navodno isti kao i oni koji su prošle jeseni pokušali prodati Mercator. Dionice Mercatora prodaju Pivovarna Laško, Nova Ljubljanska banka, Banka Celje, Abanka Vipa, Banka Koper, Gorenjska banka, Hypo Alpe-Adria banka, Nova Kreditna banka Maribor te fondovi NFD 1 in NFD Holding. Zainteresiranim kupcima ponudit će se ukupno 60 posto dionica Mercatora.

Bloomberg: Agrokor će ponovo pokušati preuzeti MercatorAgrokor bi ponovno mogao "oživjeti" planove za kupnju Mercatora kako bi proširila tržište na još dvije zemlje Europske unije te ostatak Balkana, tvrde analitičari Abanka Vipa d.d. i Alta Investa d.d., a prenosi Bloomberg.

Agrokor je u veljači odustao od kupovine Mercatora. Ipak, Todorić je, prema pisanjima Bloomberga, i dalje vrlo zainteresiran za kupovinu dionica Mercatora.

Podsjetimo, Slovenska tiskovna agencija neslužbeno je doznala početkom kolovoza kako se raspisuje novi natječaj za kupovinu dionica Mercatora. Akteri su navodno isti kao i oni koji su prošle jeseni pokušali prodati Mercator. Dionice Mercatora prodaju Pivovarna Laško, Nova Ljubljanska banka, Banka Celje, Abanka Vipa, Banka Koper, Gorenjska banka, Hypo Alpe-Adria banka, Nova Kreditna banka Maribor te fondovi NFD 1 in NFD Holding. Zainteresiranim kupcima ponudit će se ukupno 60 posto dionica Mercatora.

"Vjerujem kako je Agrokor i dalje vrlo zainteresiran za kupovinu dionica Mercatora, posebno sada kada se bliži datum priključivanja Hrvatske Europskoj uniji. Kupovinom Mercatora Agrokor bi dobio veliki udio u domaćem tržištu, ali i u tržištima u Sloveniji i Srbiji", izjavio je u telefonskom razgovoru analitičar Abanka Vipa Radivoj Pregelj.

Jučer je objavljena informacija kako su Raiffeisen i UniCredit uskratili Agrokoru potporu u preuzimanju Mercatora te da je Todorićev koncern zbog toga navodno i odustao od posla. Nijedan od tri spomenuta aktera Bloombergu nije želio niti potvrditi niti demantirati te informacije.

Agrokor je prošle godine za dionicu Mercatora nudio 221 euro a sad je vrijednost dionica na burzi gotovo upola manja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik